L som i lycka

Denna helgen har jag sett och hört att stora delar av Skandinavien har haft ett fantastiskt sommarväder med sol och riktigt sköna temperaturer. Vilken lycka det måste vara!!!

Cykel-lycka skrev Fina Lina under sin bild på Instagram i dag när hon hade cyklat 11,5 mil. Det kommer hon säkert att skriva om i sin trevliga och inspirerande blogg, senare i dag.

Här har vi haft riktigt skitväder med regn och inte många plusgrader. Men vet ni det har liksom funkat ändå. Det ser jag som en stor lycka att jag kan gilla läget och göra det bästa ut av det man har. Vädret kan man ju inte göra något med ändå. I går när det var inomhusturnering i fotboll för dottern hela dagen så hade det nog inte passat så bra med strålande sol, då hade jag nog längtat ut väldigt starkt. Nu kunde jag mera vara i nuet och glädjas över att se hur mycket detta lag med bara tjejer har utvecklats på ett år. Minns hur det såg ut förra året på denna turnering när de precis hade börjat att träna fotboll- stor framgång.

Efter förra frustrationsinlägget om min cykling så har jag faktiskt cyklat två pass på min trainer eftersom vädret inte har varit så bra för utecykling just när jag har haft tid att cykla. Hjälper att få skriva av sina frustrationer här på bloggen och att få lite pepp av er, fina bloggvänner. Tack, tack så jättemycket!!!

Inspirerad av mina bloggvänner Helena och Terese så körde jag ett sk. brickpass i dag. Först cyklar man och efter det på med löparskorna och kutar i väg på en löprunda. Precis som i triathlon, fast ingen simning. Bra att träna på det eftersom benen kan kännas ganska stumma och stela efter cyklingen och att man lär sig hantera det.

Satt mig på trainern inomhus och trampade på i 65 minuter till dokumentärfilmen L som i lycka , en riktigt trevlig film om 4 gamla vänninor som har gjort olika val i livet och hur detta har gjort dem mer eller mindre lycklig i livet. Rekommenderas att se! Handlar inte om träning men om livet i sig.

Om träning handlade podcasten jag hade i öronen under min 40 minuters löprunda efter cyklingen. Benen kändes väldigt fräscha och hade lust att springa i ett bra tempo. Lycka! Hur fort och hur långt fick jag aldrig veta för appen hade lagt av bara några sekunder efter att jag sprang i väg. Troligen något som hände när jag satt i gång podcasten Maratonpodden med intervju av löparen Fredrik Uhrbom . Att detta löppass inte blev loggat var väl helt i tråd med hans träningsfilosofi. Spring på känsla, spring mycket och om du kör mest mängd eller intervall har mindre betydelse enligt honom. Han har provat alla olika träningsformer och alla ger samma resultat till slut säger han. Han är både en rutinerad och meriterad löpare som borde veta vad han pratar om. Jag gillar ju liksom den träningsfilosofin. Inte för att jag har den från egen erfarenhet, men för att jag är en ”fartleks- människa”, utan att jag kan ge en djupare analys om varför jag är det.

Så blev det prat om vad han äter och dricker och han drack en hel del öl och hans sydeuropeiska löparkollegor drack vin både mellan träningspass och före tävling. Något jag också kan gilla.
När det gällde mat så blev det ofta för honom varannan måltid riktigt nyttigt mat och varannan sk. onyttig. Det kan jag också gilla. Inga dieter för mig och blandar hej vilt med extremt nyttig mat och dricka med både hamburgare, coca cola och godis och det gör mig lycklig!
Finns en glasklar analys om varför och det har med min bakgrund i ungdomsåren med ortorexia / bulemia problem att göra som jag nu sedan ganska många år är 100% botad från. Den känslan gör mig lycklig!

Han sa mycket han Fredrik Uhrbom som gjorde min löptur i regnet till en härligt ologgad och peppande pass.

Brick-pass 1.45 med skön känsla in på kontot!

Snart har all snön smält från uppfarten till huset och säkert också från gräsmattan om några veckor.

Dottern och kompisen bjöd på god hallon-banan smoothie när jag kom hem.

Om inte så länge så tar jag ut cykeln och får lite fler cykelmil i benen.

L som i lycka!

20140427-205204.jpg

20140427-205215.jpg

20140427-205234.jpg

20140427-205246.jpg

Annonser

Om triskicki

Jag har funnit en stor passion i livet som en ganska så vuxen kvinna i dag, så har målinriktad träning och tävlingar gett mig mycket glädje och energi det senaste året. Vintern 2012 åkte jag mitt första långlopp på skidor, Årefjällsloppet 75 km och 2013 genomförde jag min första triathlontävling, olympiskdistans i Stockholm. Jag är fullkomligen förälskad i bägge dessa sporter. Jag har alltid idrottat och tränat i hela mitt liv och provat på många olika idrotter och fysiskaaktiviteter. Men som tvåbarnsmor var det en period med begränsad tid och energi till träning och jag trodde kroppen började bli för gammal att kunna komma i form igen. Nu vet jag att det är aldrig för sent och jag känner mig i mitt livs form nu. I mitt jobb som sjukgymnast/fysioterapeut försöker jag varje dag att få folk till att själv ta vara på och förbättra sin hälsa för att må bättre och lättare hantera livets utmaningar och krav. Då känns det fint att jag kan leva som jag lär! Naturen här i Narvik i nord Norge där jag bor är fantastiskt vacker både på sommaren med midnattssol och på vintern i mörkertiden. Välkommen att följa mig!
Det här inlägget postades i Om mig. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till L som i lycka

 1. Lina skriver:

  Idag var det cykellycka, solskenscyklister med härligt och gott fikastopp, livsnjutning! 🙂
  Grymt med brickpass! Håller tummarna att du får ta ut cykeln på en tur snart i solsken! Härligt med cykelpepp :)!! Bra jobbat!

 2. Terese skriver:

  Klok som en bok! En stor inspiration är du Kicki! 🙂 Kraaam.

 3. Anne skriver:

  Oj, vad mycket skön träning – låter underbart! Jag ska strax klä ut mig till cyklist och cykla hem från jobbet, det sk bli så skönt =)

 4. Helena skriver:

  Vad kul att du körde brickpass Kicki och vilket grymt bra inlägg, personligt och välskrivet. Och det där med mat, jag tror att det är helt rätt. Man tänker bra och nyttigt men vill man så blir det något som bara är gott. den taktiken kör jag också på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s