Hatkärlek och ambivalens

Det blev inte i går heller!
Det bidde ingen cykling. Bidde det ingen cykling? Nej det bidde ingen cykling. Vad bidde det då? Det bidde städning av huset och 40 minuters yogaövningar och handstående i kväll och 50 min morgonsim i morse.

Oj, oj vad lite jag cyklar och vilken nybörjare jag är på cykling och simpel cykel har jag också. Hur ska det gå det här med att cykla 9 mil på halvironman tävling när det längsta jag någon gång har cyklat är 6-7 mil…?!!!

Läser alla trevliga bloggar jag följer och här har det minsann cyklats i påsken. Många mil och mååånga timmar på sadeln i södra Sverige, på Mallorca och gud vet vart alla har varit och cyklat och blir urstark i cykelbenen och härdar rumpan ordentligt.

Jag har också fått många mil i benen i påsk, men inte på cykel utan på skidor. På cykeln blev det bara ett pass på 3 mil i Hemavan. Var cool med det och tänkte att jag tar tag i cyklingen när jag kommer hem till Narvik och njuter hellre av fin skidåkning i Hemavan. Så kommer jag hem till Narvik i går och till min stora glädje är alla gator och vägar 100 % isfria och betyder möjligheter för att komma i gång med landsvägscykling. Men så vaknar jag i morse till massa snö i luften och en del snö på vägen. Nu blir den inte liggande utan smälter fort bort, men ni kan ju gissa om temperaturen i luften lockar till cykling då- nej!

Cykeln sitter kvar på trainern inomhus men den har varit använd på många veckor. All annan träning blir prioriterad före cyklingen!

Men jag gillar ju att cykla, även om min cyklings erfarenhet är ganska begränsad. Före maj månad i fjol hade jag aldrig cyklat på en racer. Jag cyklade en del MTB när jag bodde i Sverige för över 20 år sedan, på de svenska fina grusvägarna och skogsstigar.
När jag flyttade hit till Narvik så fick jag uppleva att MTB cyklingen är på en helt annan nivå här. Här är det kuperat och riktigt teknisk cykling som kan vara riktigt läskigt när fötterna sitter fast på pedalerna. Den sköna och lättare terrängcyklingen finns inte här. Många duktiga och tuffa MTB cyklister har jag runt mig i min umgängeskrets och dem är det inte lätt att hålla följe med.

Jag slutade att cykla i ganska många år, fick liksom ingen utveckling på min tekniska färdighet, det låste sig när det blev så där svårt och jag blev less.

Men så fick jag ett ryck och köpte en fin MTB för två år sedan och önskade att jag skulle komma i gång när jag hade en ny och bättre cykel. Den var inte svindyr men långt från billig. Den var riktigt snygg men jag har tyvärr inte använt den så väldigt mycket.
När jag bestämde mig i början på maj i fjol att jag skulle delta på Stockholm triathlon så satt jag asfaltsdäck på min snygga MTB och började att träna landsväg med den. Var också med på ett litet stadtslopp här i Narvik i juni med den utrustningen som gick hyfsat.

Så bestämde jag mig ändå för att köpa en racer efter att ha lånat av cykelklubben några gånger, beställde på nätet och fick vänta ganska många veckor på leveransen och kom väl inte i gång att cykla på den förrän en bit in i juni i fjol. Eftersom jag hade investerat i en MTB året innan så fick
det bli en racer i ekonomiklassen den här gången. Alltså ingen tempo eller triathlon cykel, inte ens en racer i carbon. Så ni hör ju hur illa det står till och man kan väl inte kalla sig för triathlet när man har sådan utrustning…?

Nu rekommenderas det ju att man kan genomföra triathlonlopp på damcykel om så och visst såg jag det i Stockholm. Men nu är väl Stockholm triathlon lite mer av en nybörjar tävling och knappast någon av de på damcykel med korg kom på någon högre placering på resultatlistan heller.

Efter min positiva upplevelse i Stockholm vill jag prova längre triathlonlopp och halvironman blir nästa utmaning och gärna i tävlingsklass. I min klass har jag dock otroligt tufft motstånd som tex. Kona Hawaii kvalificerade Jona Dahlqvist, en urstark cyklist och duktig triathlet. Många fler jättestarka damer i vår hårda age-group, som alla säkert har riktiga tempo cyklar och säkert har cyklat 100 tals mil redan i år.

Nu har jag blivit avbruten flera gånger i mitt skrivande av detta inlägg och avslutar för denna gången. Men jag har många mer tankar om mig och min cykling och ikke cyklande och utrustningsfrustration som jag känner att jag måste få skriva av mig om. Så jag ber om att få återkomma vid en senare anledning.

Kan bara berätta att vi har haft ett fantastiskt fint väder här i dag och många har säkert varit ute och cyklat i det vackra vädret- men det har inte jag… Jag har transportlöpt 8 km hem från jobb med en genomsnittshastighet på 5.20 i alla uppförsbackarna. Ljuger inte appen på mobilen så får jag väl vara väldigt nöjd med det.
Sen har hela familjen varit i slalombacken i kväll och kört i pudersnö, den snön som jag var så frustrerad över som hade kommit i går morse, gav oss stor glädje på berget.

Men någon cykling blev det inte!
Vojne, vojne – hur ska det gå???

20140423-222808.jpg

20140423-222824.jpg

20140423-222848.jpg

20140423-222905.jpg

20140423-222922.jpg

Annonser

Om triskicki

Jag har funnit en stor passion i livet som en ganska så vuxen kvinna i dag, så har målinriktad träning och tävlingar gett mig mycket glädje och energi det senaste året. Vintern 2012 åkte jag mitt första långlopp på skidor, Årefjällsloppet 75 km och 2013 genomförde jag min första triathlontävling, olympiskdistans i Stockholm. Jag är fullkomligen förälskad i bägge dessa sporter. Jag har alltid idrottat och tränat i hela mitt liv och provat på många olika idrotter och fysiskaaktiviteter. Men som tvåbarnsmor var det en period med begränsad tid och energi till träning och jag trodde kroppen började bli för gammal att kunna komma i form igen. Nu vet jag att det är aldrig för sent och jag känner mig i mitt livs form nu. I mitt jobb som sjukgymnast/fysioterapeut försöker jag varje dag att få folk till att själv ta vara på och förbättra sin hälsa för att må bättre och lättare hantera livets utmaningar och krav. Då känns det fint att jag kan leva som jag lär! Naturen här i Narvik i nord Norge där jag bor är fantastiskt vacker både på sommaren med midnattssol och på vintern i mörkertiden. Välkommen att följa mig!
Det här inlägget postades i Om mig. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Hatkärlek och ambivalens

 1. Helena skriver:

  Åh Kicki! Visst ska vi köra en halv iron och klart vi fixar det. Den här kampen innan, kampen om tid för träning, motivation, kunskaper och insikter, skador … den ingår väl i själva utmaningen, den vi gillar! Eller hur?? Du har verkligen en större utmaning än många av oss andra. Vintern är lång där uppe i dina hoods. Men tänk vad stark du blir av all skidåkning och tänk vilket rikt liv du lever med all den vackra naturen och alla äventyr i bergen. Njut av det! (Det vet jag att du gör)
  Älskade, förbaskade triathlonambitioner. De skänker glädje, de bidrar till bekymmer!! Varma kramar och tack för all värdefull stöd.

  • triskicki skriver:

   Sagt det förut och säger det igen; jag är så glad att jag började att blogga och fick kontakt med så fina och kloka människor som förstår livets stora våndor och många glädjer. Kram Helena

 2. Terese skriver:

  Kära Kicki. Jag förstår din frustration. Jag har också lite småpanik inför cyklingen. Det längsta jag har cyklat är också 6-7 mil. Så de där 9 milen på en halv IM känns långt borta och sedan ska man springa en halvmara på det! Jag har bara sprungit den sträckan en gång! Och då hade jag INTE cyklat INNAN! 😉 Men du är stark! Och kondition det har du! Och pannben! Så det kommer du klara. Jag också hoppas jag… 😉 Jag har ju bara 6 veckor på mig till tävling… Lycka till på oss! 🙂

 3. LöparFia skriver:

  Det kommer garanterat gå jättebra med din halva IM! Du är grymt stark och genomtränad så du behöver bara lite grenspecifik teknik träning så är du i hamn! Det är inte lätt att hålla på med sommaridrott uppe i norr 😉

 4. Andreas skriver:

  Blev lite sugen på att köpa en cykel nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s